Terug naar overzicht

Efficiënter en succesvoller solliciteren met een videorecruiter

Charlotte Stegeman • 2 mei 2019

Recruitment is een gek iets, eigenlijk. Waarom zou je nou via een derde partij solliciteren bij een bedrijf en niet rechtstreeks? Daar is veel over gezegd en geschreven in het verleden. De belangrijkste reden nu is dat bedrijven vaak niet de mensen, de tijd en de middelen hebben om de juiste kandidaten te vinden. Werving is een vak apart geworden. Goede mensen zijn schaars en het is bovendien menseigen om op basis van aannames een selectie toe te passen. Het gevolg daarvan is, dat in die schaarse kandidatenmarkt, nog eens extra mensen veelal onterecht worden afgewezen.

 

Onze missie is: Eerst kennismaken dan selecteren.

Wij zien het als onze missie om onze klanten snel kennis te laten maken met onze kandidaat zelf (en niet zijn of haar CV) zodat de persoon onderdeel wordt van het selectieproces en niet alleen een ééndimensionaal document. Want, uiteindelijk werk je met een persoon en niet zijn / haar CV.

Vanzelfsprekend blijven opleiding, competenties en ervaring een rol spelen in onze selectie. Maar persoonlijkheid van de kandidaat overbrengen is nauwelijks mogelijk. Terwijl juist persoonlijkheid in het selectieproces van doorslaggevend belang is en bovendien een kritische succesfactor is in de uiteindelijke samenwerking.

 

Maar waarom speelt persoonlijkheid dan nauwelijks een rol in de voorselectie?!

Nou, dat hebben wij ons ook jaren afgevraagd. En daarmee hebben we maar gelijk korte metten gemaakt. Als kandidaat van The Chain Company plaatsen we jou voorop. Jij, jouw persoonlijkheid en jouw eigenheid schuiven we naar voren. Jouw CV is nog maar een bijlage. Jouw energie, je wijze van communiceren, je uitstraling en impact, dat is wat we naar voren schuiven!

 

Hoe we dat doen?

Door direct na ons intakegesprek met jou, je enkele relevante vragen voor te leggen via onze videorecruiter. En juist die informatie delen we, na jouw toestemming, met onze opdrachtgever. Want die wil jou zien, horen en beleven. En als bonus hoort hij je direct functie inhoudelijke vragen beantwoorden over zijn vacature.

 

Minder teleurstellingen.

Inmiddels werken we al een aantal maanden op deze wijze en de reacties zijn uitermate positief. Want we delen ontzettend veel uitermate belangrijke informatie over jou met onze klanten, die ze anders pas in een eerste sollicitatiegesprek zouden krijgen. De bounce ratio is na een eerste sollicitatiegesprek dan ook erg laag. Immers, ze weten al wie er komt en dat ze met hem of haar willen spreken! Kortom, voor alle partijen een welkome bijkomstigheid; geen teleurstellingen en je kunt direct ter zake komen.

We realiseren ons dat het voor sommige kandidaten even wennen is om voor een camera te praten. Sterker nog, sommige mensen willen het liever niet. Prima, dan kunnen we a. het beeld weglaten of b. ervoor kiezen om geen videorecruiter te gebruiken en de kandidaat op de traditionele wijze in procedure te brengen. De videorecruiter blijft een middel en mag niet tot doel verheven worden.

 

Ook videorecruitment inzetten binnen uw organisatie? Vraag dan een vrijblijvende demo aan bij: WYSIWYG Nederland

Neem contact op

Share it!